Novice

Javna tribuna ob predlaganih spremembah Zakona o zdravstveni dejavnosti

Spoštovani, v priponki vam pošiljamo vabilo na javno tribuno, ki bo v ČETRTEK, 1. junija 2017 ob 17.00 uri v dvorani Državnega sveta na Šubičevi ulici 4 v Ljubljani. Vabljeni! Alenka Forte, dr. med. Tajnik Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije

Priponke:  Vabilo

Več...

DATUM IN URA OBRAVNAVE ZAKONA O ZDRAVSTVENI DEJAVNOSTI V DRŽAVNEM ZBORU - AKCIJA

Spoštovani, skladno s spodaj posredovanim sporočilom vas obveščamo, da smo pridobili sledečo informacijo in sicer: GLAVNA RAZPRAVA Zakona o zdravstveni dejavnosti se v parlamentu Državnega zbora prične danes, to je v ČETRTEK, 25. maja 2017 ob 9.45 uri, planirana je 4 - 5 urna razprava. V parlament vstopate kot zainteresirana javnost, predhodne prijave niso potrebne, je pa potrebna prijava na recepciji. Vodstvo Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije vas ponovno poziva, da se kot zainteresirana javnost v čim večjem številu udeležite obravnave v Državnem zboru. Gre za naše bolnike in nas! S spoštovanjem, Helena Mole, dr. med. Predsednica Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije

Več...

AKCIJA - OBRAVNAVA ZAKONA O ZDRAVSTVENI DEJAVNOSTI V DRŽAVNEM ZBORU

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi! Kot veste, je v javni obravnavi Zakon o zdravstveni dejavnosti. Parlament Državnega zbora Slovenije bo v naslednjih dneh – jutri, 24. maja 2017 ali v četrtek, 25. maja 2017 opravil splošno razpravo. Čim bomo prejeli podatek iz Državnega zbora, kateri dan in ob kateri uri bo ta točka obravnavana vas vse, ki to zmorete, pozivamo, da se kot interesirana javnost pojavite v Državnem zboru med gosti na balkonu. V kolikor bomo ta prostor zapolnili, pa bomo naše nestrinjanje z zakonom pokazali s prisotnostjo pred Državnim zborom. Gre za naše bolnike in za nas, zato izkažimo največjo složnost.

Več...

SZZZZS proti predlogu novele Zakona o zdravstveni dejavnosti z vsemi pravnimi sredstvi

Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (SZZZZS) je na 28. srečanju SZZZZS v Moravskih Toplicah predstavilo argumente, ki so jih vodili k pripravi odprtega pisma poslanskim skupinam, predsedniku države in predsedniku Vlade RS, v katerem so jih pozvali, da se opredelijo proti predlogom sprememb Zakona o zdravstveni dejavnosti. Po njihovem mnenju se le tako lahko izognejo njihovi politični odgovornosti za pravne posledice, ki bi jih sprejem takih sprememb nedvomno imel Slovenijo. Prepričani so, da je predlog zaradi neenakopravne obravnave slovenskih zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov do javnih zavodov (in tujih ponudnikov!), diskriminacije mladih zdravnikov in omejevanja dela zaposlenih zdravnikov, v očitnem nasprotju z Ustavo RS in evropskim pravnim redom. Hkrati predlog ne prinaša rešitev, ki bi izboljšale kakovost in dostopnost zdravstvenih storitev za bolnike. Prav nasprotno. S postopno ukinitvijo koncesij se bodo čakalne dobe le še podaljšale, vedno več pacientov pa bo prisiljenih storitve iskati v samoplačniških ambulantah. Takemu stanju bodo nasprotovali z vsemi razpoložljivimi pravnimi sredstvi, še dodajajo v združenju.

Več...

ODPRTO PISMO PREDSEDNIKU DRŽAVE, PREDSEDNIKU VLADE, PREDSEDNIKU DRŽAVNEGA ZBORA IN POSLANSKIM SKUPINAM DRŽAVNEGA ZBORA

Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (SZZZZS) je dne 10.5.2017 na predsednika države, predsednika Državnega zbora, predsednika vlade in na poslanske skupine Državnega zbora RS naslovilo odprto pismo, v katerem so jih pozvali, da ne podprejo predloga sprememb Zakona o zdravstveni dejavnosti. Za tak korak so se odločili, saj so njihovi številni poizkusi, da bi sodelovali pri pripravi zakona, ki bi v ospredje postavil pacienta in pacientove pravice, pa tudi pravice vseh zdravnikov in zobozdravnikov, ne glede na to, v kakšni obliki delujejo v zdravstvenem sistemu, ostali povsem preslišani. Po mnenju SZZZZS se lahko prejemniki pisma le na tak način izognejo politični odgovornosti za pravne posledice, ki bi jih sprejem takih sprememb nedvomno imel za Slovenijo. Prepričani so, da je predlog zaradi neenakopravne obravnave slovenskih zasebnih zdravnikov do javnih zavodov (in tujih ponudnikov!), diskriminacije mladih zdravnikov in omejevanja dela zaposlenih zdravnikov v očitnem nasprotju z Ustavo RS in evropskim pravnim redom. Hkrati predlog ne prinaša rešitev, ki bi izboljšale kakovost in dostopnost zdravstvenih storitev za bolnike. Prav nasprotno. S postopno ukinitvijo koncesij se bodo čakalne dobe le še podaljšale, vedno več pacientov pa bo prisiljenih zdravstvene storitve iskati v samoplačniških ambulantah.

Več...

Pravočasni pregled ustne votline vam lahko reši življenje

Spoštovani! Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije vabi k akciji: " Zdravnik vidi bolje. Zato lahko reši življenje." V mesecu maju tudi letos poteka vseslovenski projekt »Pravočasni pregled ustne votline vam lahko reši življenje«.

Več...

Odziv člana IO SZZZZS na članek v Mladini

Dragi zdravniki! Mladino spremljam že mnoga leta. Že iz časov SFRJ, preko osamosvojitve in ves čas slovenske samostojnosti. In ker mi zdravstvo „reže“ kruh, seveda z velikim zanimanjem spremljam vsako objavljeno „drobtinico“ iz problematike zdravstva, objavljeno v vašem/našem tedniku. In vedno znova ugotavljam, da pri izbiri novinarjev, ki o problematiki pišejo , nimate ravno srečne roke. Kar se pa na drugih področjih ( po mojem mnenju ) ne pozna tako zelo in so zadeve zelo kvalitetno „pokrite“.

Več...

Sodelovanje na javni razpravi v DZ, Miro Lasbaher, dr. med.

Med svojim govorom na seji parlamentarnega odbora za zdravstvo sem izpostavil naslednje:

Več...

Sodelovanje na javni razpravi v DZ, Katja Žerjav, dr. med.

Člani IO SZZZS smo 23.1.2014 sodelovali na javni razpravi v DZ Slovenije na temo aktualne problematike slovenskega zdravstva, ki jo je organiziral Odbor za zdravstvo v DZ.

Več...

Sodelovanje na javni razpravi v DZ, Alenka Forte, dr. med.

Člani IO SZZZS smo 23.1.2014 sodelovali na javni razpravi v DZ Slovenije na temo aktualne problematike slovenskega zdravstva, ki jo je organiziral Odbor za zdravstvo v DZ.

Več...