Novice

Odziv člana IO SZZZZS na članek v Mladini

Dragi zdravniki! Mladino spremljam že mnoga leta. Že iz časov SFRJ, preko osamosvojitve in ves čas slovenske samostojnosti. In ker mi zdravstvo „reže“ kruh, seveda z velikim zanimanjem spremljam vsako objavljeno „drobtinico“ iz problematike zdravstva, objavljeno v vašem/našem tedniku. In vedno znova ugotavljam, da pri izbiri novinarjev, ki o problematiki pišejo , nimate ravno srečne roke. Kar se pa na drugih področjih ( po mojem mnenju ) ne pozna tako zelo in so zadeve zelo kvalitetno „pokrite“.

Več...

Sodelovanje na javni razpravi v DZ, Miro Lasbaher, dr. med.

Med svojim govorom na seji parlamentarnega odbora za zdravstvo sem izpostavil naslednje:

Več...

Sodelovanje na javni razpravi v DZ, Katja Žerjav, dr. med.

Člani IO SZZZS smo 23.1.2014 sodelovali na javni razpravi v DZ Slovenije na temo aktualne problematike slovenskega zdravstva, ki jo je organiziral Odbor za zdravstvo v DZ.

Več...

Sodelovanje na javni razpravi v DZ, Alenka Forte, dr. med.

Člani IO SZZZS smo 23.1.2014 sodelovali na javni razpravi v DZ Slovenije na temo aktualne problematike slovenskega zdravstva, ki jo je organiziral Odbor za zdravstvo v DZ.

Več...

Sporočilo za javnost

Sporočilo za javnost: Delo zasebnih zdravnikov je nadzorovano, zato je varno in kakovostno V Ljubljani, 20. januar 2014 – V zadnjem času se je v javnosti ustvaril vtis, da zasebni zdravniki in koncesionarji opravljajo zdravstveno dejavnost brez nadzora. Širši javnosti želimo pojasniti, da se zasebni zdravnik vsakodnevno srečuje z nadzorom našega dela ter da svoje delo opravljamo kvalitetno in varno. Predsednica Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Helena Mole, dr. med., je pojasnila: «Zasebnim zdravnikom in zobozdravnikom

Več...

Prekinitev sodelovanja z ZZZS

Včerajšnji sestanek predsedstva Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (Združenje) je v veliki meri minil v znamenju dogovarjanja o prekinitvi sodelovanja z ZZZS.

Več...

Odstop ministra za zdravje

Kaj se skriva za odstopom ministra za zdravje? Zakaj odstop ministra zdravnikov ni presenetil? Kam vodijo poti našega zdravstvenega sistema?

Več...

Vzpon in padec referenčne ambulante

Referenčne ambulante (v nadaljevanju RA) so se začele 01.04.2011 in jaz sem bila med prvimi najbolj pogumnimi in odločenimi, da izboljšamo delo v splošni ambulanti. V začetku smo prevladovali koncesionarji, šele kasneje so se začele RA odpirati tudi v zdravstvenih domovih. Ravno od tu je izviral moj glavni dvom v projekt: če bi bil ta projekt res tako krasen, kot se je napovedovalo, bi bili zdravstveni domovi prvi pri koritu in koncesionarjev sploh ne bi spustili zraven.

Več...

Kakšna reforma - to je amerikanizacija zdravstva

Alenka Forte, specialistka interne medicine, je leta 1999 po dvanajstih letih dela zapustila javni zdravstveni zavod in odšla med koncesionarje. Leta 2005 je v Trbovljah odprla Medicinski center Heliks, dobila koncesijo za specialistično ambulantno dejavnost iz internističnih strok. Zdaj ji, enako kot 1323 drugim slovenskim koncesionarjem, grozi, da jo čez noč ukinejo.

Več...

Kdo vse škoduje zdravstvu?

Ko se Julijana Bizjak Mlakar javno sprašuje, kdo škoduje slovenskemu zdravstvu (Delo, 3. avgust), že vemo, da bo tekla »žal beseda« o koncesionarjih, do katerih imenovana goji že legendarno zamero. Tudi tokrat se temu ni izneverila. Sodi pač med tiste, ki pod krinko zaskrbljenosti za javno zdravstvo že leta in leta sejejo neresnice na račun koncesionarjev s ciljem njihove diskreditacije in so tako sami del odgovora na vprašanje iz naslova.

Več...