ZZDej-K objava

ANALIZA - Prikaz nekaterih ključnih novosti v noveli ZZDej in njihovega vpliva na delo zaposlenih in zasebnih zdravnikov

Avtor: Helena Mole, dr. med. Predsednica strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije

Spoštovani kolegi!

Čeprav se v javnosti predstavlja, da se novela Zakona o zdravstveni dejavnosti v glavnem loteva področja koncesij, je pomembno opozoriti, da temu ni tako.

V priponki je analiza pravnika ZZS glede ključnih novosti o vplivu na delo zaposlenih in zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov. Poleg številnih protiustavnosti, zaradi katerih bodo gotovo sproženi postopki, če referendum slučajno ne uspe, vas dodatno opozarjam na nove prekrške in globe zanje!

Moje mnenje je, da je način, kako zakonodajalec poskuša obravnavati našo poklicno skupino, nesprejemljiv za nas, zato vas pozivam, da resno razmislite o tem, da s svojim podpisom podprete referendumsko pobudo. Spodbudite tudi vse tiste, ki poznajo in cenijo naše delo, da naš boj za dobro bolnikov podprejo z overjenimi podpisi podpore referendumski pobudi.

Skupaj z bolniki nam bo uspelo preprečiti uveljavitev škodljivega zakona!

Lep pozdrav,

Helena Mole, dr. med.
Predsednica Strokovnega združenja zasebnih
zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije

Priponke:
Prikaz nekaterih ključnih novosti v noveli Zakona o zdravstveni dejavnosti in njihovega vpliva na delo zaposlenih in zasebnih zdravnikov.docx